18 Temmuz 2013 Perşembe

Kaş ile Göz








Kaş ile Göz





           İlkokul sıralarında oyundan, özür; derslerden arta kalan zamanlarda severek oynadığımız oyunlardan biri haritadan şehir bulma oyunuydu. Prof. Faik Sabri Duran tarafından hazırlanan Büyük Atlas'ı önümüze açar, yazılabilecek en küçük harflerle yazılmış şehir ve kasabaların adlarını bulur, arkadaşlarımıza sorardık.





          Bu oyunlardan anımsadığım en ilginç isim Kaş idi. Hikmet Karakaş adındaki arkadaşım adıyla mümasil bu küçük yerleşim yerini bana sorduğunda oldukça ilgimi çekmiş; çok aramama rağmen haritada bulamamıştım. Kaş'ın nerede olduğu gösterdiğinde ise bulunduğu konum da bana çok ilginç gelmişti. Karşısında ise küçücük bir ada gözüküyordu; adı da Meis. O dönemde hazırlanan haritalarda Ege Denizi'nde sınır gösteren kırmızı çizgiler bulunduğundan Meis'in bir Yunan adası olduğunu anlamam pek zor olmamıştı.

Hikmet Karakaş
(En zeki arkadaşlarımdan biri idi)

           Meis'in Türkçe'de göz anlamına geldiğini yıllar sonra Kaş'a gittiğimde öğrenecek, Göz ile Kaş'ın birlikteliğinden doğan muhteşem uyum ve güzelliğin karşısında hayranlığımı gizleyemeyecek, bu ilginç coğrafyanın haritalara sığmayacak kadar özellikleri olduğunu ancak anlayabilecektim.

           Kaş denildiğinde anımsadığım bir başka güzellik ise TRT tarafından dizileştirilen Halikarnas Balıkçısı'nın Parmak Damgası'dır. Kaş'ın güzellikleri arasında çekilen bu dizinin unutulmaz karakterlerinden biri de aşağıda fotoğrafı görülen Kaşlı Postacı Hançer idi; Kaşlıları dünyaya bağlayan.


Postacı Hançer














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder