20 Nisan 2013 Cumartesi

Beşiktaş






         Çeşitli tarihçilere ve Beşiktaş'ın sakinleri arasında yaygın olan ve yazılı kaynaklarla da desteklenen bir teze göre, Barbaros'un gemilerini bağlamak üzere diktirdiği beş taş direk anlamında beş taş veya beşik taşı 'ndan bozularak bugünkü adını aldığı kabul edilen Beşiktaş'ın, eskiden, Kune Petro (taş beşik), İasonion, Sergion ya da Dafne olarak adlandırıldığı iddia edilir.

         İlkbaharda donanmanın Akdeniz'e eksiksiz olarak açılabilmesi için gereken hazırlıklar kış aylarında yapılmaya başlanırdı. Genellikle Mayıs ayında Akdeniz'e açılan donanma yaz mevsimini denizde geçirdikten sonra (yaklaşık yedi ay) Ekim ayının sonlarında veya Kasım ayının başlarında tersaneye geri dönerdi. Ancak savaş durumu gibi gerekli hallerde donanma denizde kalırdı. Kışın tersaneye gelen gemilerin yelkenleri çıkarılarak, ambarlara kaldırılır ve gemiler ilkbahardaki sefer mevsimine Haliç, Sinop, İzmit ve Gelibolu gibi tersanelerde inşa veya tamir edilerek hazırlanırlardı.

Kalyon neferi

         Nisan ayının başlarında Tersane-i Amire'deki gemilere tekrar yelkenleri takılarak donatılırken, kışın sefer için kendilerine emirler gönderilen derya beylerinin gemileri baharın yaklaşmasıyla yavaş yavaş Beşiktaş önünde toplanırlar ve geleneğe göre Hıdrellez günü denize açılmaya hazır hale gelirdi.

Göke

Beşiktaş Deniz Müzesi


Beşiktaş Posta Kartı
"Size güzel ve mutlu bir yıl dilerim"


Beşiktaş ve Barbaros


Beşiktaş Tramvayı

 
 
Bu da şarkısı...







1 yorum:

  1. Slot Machines and video poker games - Dr.MD
    Learn 양산 출장안마 about the popular 문경 출장안마 video poker, blackjack, and slot machines 부산광역 출장샵 and how to win at table 청주 출장안마 games 당진 출장안마 online. Learn about how to play your favorite table games

    YanıtlaSil